به گزارش خبرنگار مهر، پرویز توسلی زاده ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری خطاب به رئیس قوه قضاییه مبنی بر اینکه کار دستگاه قضایی باید مبتنی بر کار کارشناسی، حکمت و علم باشد، اظهار کرد: شاخصها و اولویتهای مهمی برای تحقق سند قوه قضاییه در استان برنامه ریزی شده است.
وی مهمترین این شاخصها را توسعه و گسترش فرهنگ مصالحه در جامعه دانست و افزود: به جز استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف، ستاد مسلحین در سطح استان راه اندازی شده است و طی سال گذشته از طریق این ستاد حدود ۳۰ هزار پرونده به سازش ختم شد.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه ادامه داد: معتقد هستیم اختلافات هزینههای زیادی را به جامعه تحمیل میکند، بنابراین تلاش داریم با همراهی و همکاری مردم در تمامی پروندهها بحث سازش را مطرح کنیم.
تنها ۱۰ درصد از پروندههای مطرحه دارای اهمیت هستند
توسلی زاده مدیریت پروندههای مهم را اولویت دیگر دادگستری استان اعلام کرد و گفت: تنها حدود ۱۰ درصد از پروندههای مطرحه از قبیل قتل، آدم ربایی، سرقتهای مسلحانه و… دارای اهمیت هستند و باید توان کیفری، انتظامی و امنیتی روی این جرائم متمرکز شود.
وی بیان کرد: کاهش موجودی پروندهها در دادگستری استان از دیگر اولویتها است که طی این مدت حدود ۲۰ درصد از موجودی پروندههای گذشته کاهش یافته، چرا که معتقد هستیم هر چه تعداد پروندهها در یک شعبه بیشتر باشد هم کمیت و هم کیفیت رسیدگی به این پروندهها تحت تاثیر قرار میگیرد و نیز موجب عدم رضایت مراجعه کنندگان میشود.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه، کاهش جمعیت کیفری زندانیها را از دیگر شاخصهای دستگاه قضا معرفی و تصریح کرد: باید راه رفتن مردم به زندانها به جز جرائم مهمه تا جای ممکن سخت شود.
توسلی زاده، پیشگیری از وقوع جرائم، ارتباطات مردمی و افزایش سرمایه اجتماعی، حمایت و همراهی مدیران دستگاهها برای عمل به قانون، برخورد با کوتاهی مدیران دستگاههای اجرایی و رسیدگی به پروندههای کثیرالشاکی را از دیگر شاخصهای مهم اعلام کرد و ادامه داد: دادگستری استان مشورت مداری با کارشناسان زبده را مبنای رسیدگی و به نتیجه رساندن پروندههای خود قرار داده است.
وی با تاکید بر اینکه عملکرد دادگستری استان در برخی از حوزهها رتبه یک کشوری است، گفت: مراجعه سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفری مردم استان طی سال گذشته، نشان از افزایش اعتماد مردم به دستگاه قضایی است.
توسلی زاده به کلیپ مبتذل ساخته شده در تکیه معاون الملک اشاره کرد و گفت: پخش این کلیپ در جامعه، همه مردم را متاثر ساخت، لذا سریعاً پروندهای برای رسیدگی به این موضوع تشکیل شد و برخی از این افراد بازداشت شدند.
وی با تاکید بر برخورد قاطع با مسببان این قبح شکنی، افزود: با جدیت در حال بررسی و پیگیری این پرونده هستیم و عواملی که با نیت سو اقدام به ساخت این کلیپ در مکان مذهبی نمودهاند را دنبال میکنیم.
توسلی زاده از تشکیل پرونده برای استفاده مغازه ای از مانکنهای زنده و برخورد جدی با این هنجار شکنی خبر داد و گفت: دستگاه قضا پیگیری این پروندهها خواهد بود، لذا از مردم غیور و شهیدپرور استان میخواهیم به تجمعات اعتراضی پایان بدهند.
هیچکس نباید در کرمانشاه احساس ناامنی کند
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به کلیپ سرقت خشن از یک بانو تاکید کرد: هیچکس نباید در این استان احساس ناامنی داشته باشد و در این راستا خودم را مسئول میدانم.
وی به گزارش عملکرد یک ساله دادگستری استان پرداخت و گفت: در بحث ابلاغ الکترونیکی رتبهی کرمانشاه طی یک سال گذشته از رتبه ۲۹ به رتبه ۵ کشوری رسیده که در شهریور ماه امسال ۹۵ درصد از ابلاغها به صورت الکترونیکی انجام شد.
توسلی زاده با بیان اینکه در دی ماه سال گذشته بیش از ۵۸ هزار و ۵۲۳ پرونده معوق در سطح استان داشتیم، افزود: این رقم هم اکنون به ۱۶ هزار و ۹۳۳ پرونده رسیده که نشان از تعیین تکلیف حدود ۷۱ درصد از پروندههای معوق در دادگستری استان است.
وی به غربالگری زندانیان و کاهش آمار یک هزار نفری زندانیان جرائم کیفری استان طی مدت مذکور اشاره و بیان کرد: از ظرفیتهای قانونی و نهادهای ارفاقی از قبیل موارد جایگزینی حبس در بحث کاهش آمار ورود مجرمان غیر مهم به زندانها استفاده کردهایم.
نظر شما